Over City Canvas

City Canvas maakt muurschilderingen in de stad die extra kleur in de buurt brengen en van hoge kwaliteit zijn.

Over City CanvasOver City Canvas

900 jaar stadsrechten

In 2022 werkte City Canvas in het kader van Utrecht 900 jaar stadsrechten, alleen met kunstenaars die een band met Utrecht hebben. De muurschilderingen zijn allemaal in andere stijlen en tonen hoe divers Utrecht is. De kunstwerken in de openbare ruimte accentueren het feest van Utrecht 900 en laten een duurzame herinnering achter van deze bijzondere verjaardag van de Domstad. Deze muurschilderingen zijn opgenomen in de collectie van openbare kunstwerken van de Gemeente Utrecht.

De curatoren / initiatiefnemers / organisatoren van City Canvas zijn Daan Drubbel en Marije Lieuwens

Daan Drubbel

Daan Drubbel, curator, grafisch ontwerper en typograaf. Daan heeft een breed netwerk van kunstenaars en brengt meer dan 20 jaar ervaring met kunst in de openbare ruimte met zich mee. Hierdoor heeft hij een scherp oog voor geschikte locaties en bijpassende kunstenaars. Hij is naast curator ook projectleider van de schilderingen het project City Canvas.

Marije Lieuwens

Marije Lieuwens is curator en communicatie-adviseur in de culturele sector. Sinds 2015 organiseert zij muurschilderingen. Zoals tijdens de Tour de France in Utrecht (2015) en het Stijljaar (2017). Kenmerkend is dat Marije overal de verbinding zoekt met de bewoners en andere mogelijke betrokken maatschappelijke partijen. In 2020 initieerde zij bij de start van coronacrisis in Utrecht de poster met de afbeelding van Dick Bruna met de tekst: ‘Utrecht zorg goed voor elkaar’. Inwoners hingen deze voor hun raam. In totaal zijn er 150.000 posters verspreid en tijdens de tweede golf kregen alle inwoners van Utrecht kregen de afbeelding op een kaart toegezonden als ‘hart onder de riem’ in moeilijke tijden.