OpperclaesOpperclaes

Opperclaes
Curious Courage
(2022)

Kunstenaar Bruce Tsai-Meu-Chong van Opperclaes heeft in augustus 2022 met zijn team een ontwerp op openbare basisschool de Klimroos in Leidsche Rijn een ontwerp geschilderd met vrolijke vormen en letters. Op de voor- en achtergevel zit voor de kinderen en de voorbijgangers een positieve boodschap verborgen.

Basisschool de Klimroos, Leidsche Rijn

Opperclaes schildertOpperclaes schildert
Opperclaes schildertOpperclaes schildert
Opperclaes schildertOpperclaes schildert
Opperclaes schildertOpperclaes schildert

Nieuwsgierig

Tsai-Meu-Chong maakte voor openbare basisschool De Klimroos een kleurrijk ontwerp. “De missie van de school was het uitgangspunt voor het ontwerp. We hebben aan alle belangrijke woorden een kleur of vorm gegeven en hebben daarmee een afbeelding gecomponeerd.” Tussen de kleurrijke vormen staan speels letters die vormen de Engelse woorden ‘courage’ (dapper) en ‘curious’ (nieuwsgierig). Tsai-Meu-Chong: “Dat vonden wij de mooiste woorden in de missie van de school. Dit zijn volgens ons belangrijke eigenschappen voor kinderen; ze moeten veel ontdekken, nieuwe dingen proberen en daardoor komen ze verder in het leven.”

Directeur van De Klimroos Joeri Baartscheer; “Ik vind de nieuwe muurschildering echt geweldig. Het past helemaal bij onze leerlingen. We zijn een diverse school met kinderen van wel 32 nationaliteiten. Als je nu komt aan fietsen en je ziet al die vrolijke kleuren, denk ik dat kinderen zin hebben om naar zo’n vrolijke school te gaan.”

Over de kunstenaar

Bruce Tsai-Meu-Chong heeft gestudeerd aan de HKU. Tegenwoordig maakt hij vanuit Rotterdam in heel Nederland muurschilderingen en andere kunstwerken. Hij heeft Opperclaes gestart samen met zijn partner Linda van der Vleuten. Met dit creatief projectbureau creëren en initiëren ze tentoonstellingen en kunst in de openbare ruimte. Deze muurschilderingen op De Klimroos worden opgenomen in de collectie van openbare kunst van de Gemeente Utrecht.